Parcul National

Am reusit sa ajung si aici. Este cat de cat aproape de mine, si stiam ca pot gasi ceva activitate. Aici pot gasi, de la vanzatori ambulanti cu jucarii pentru pitici, pana la terase unde poti asculta muzica, poti servi placinte sau gogosi moldovenesti, sau de ce nu...micul traditional :) asortat cu bautura amaruie aferenta. Poti gasi chiar si nebunia aceea de balon in care intri, si esti lasat pe apa (pe la Costinesti cred ca am vazut prima oara). Ceea ce ma bucura e ca are un loc special amenajat cu aparate pentru miscare - gen fitness - deocamdata vazusem doar in Herastrau.

Iata cateva informatii despre parc gasite pe METROPOTAM:

Multa lume asociaza Parcul National din Bucuresti cunoscut si sub numele Lia Manoliu sau fostul 23 August cu fotbal, sporturi si concerte mari oferite de vedete care ajung "once in a lifetime in Romania". Pe scurt, Parcul National inseamna Stadionul National, cel mai mare din Romania.

Totusi, putini sunt cei care cunosc partea cu lac si verdeata a Parcului, cea care gazduieste restaurantul Riviera si Centrul Cultural Mihai Eminescu. Intrarea principala in parc se face din Bulevardul Basarabia, in apropierea Pietii Muncii, dar se poate intra si din partea sportiva a lui 23 August, insa zona de aici s-ar putea sa va sperie putin, este mult mai pustie si deloc amenajata.

Fiind unul din cele mai importante spatii verzi din estul orasului (ca suprafata), acesta a luat nastere tot la inceputul anilor ’50, cand de o parte si de alta a lacului amenajat au fost construite Teatrul de Vara (actual “Mihai Eminescu”), iar vizavi un frumos loc de belvedere. Acestea sunt, de asemenea, simboluri ale arhitecturii sovietice din anii ’50. Parcul National este inconjurat de complexe sportive, intre care patinoarul Mihai Flamaropol, Bazinul Olimpic si Arena Nationala. Daca traversam lacul pe frumosul podet arcuit, ajungem la punctul amenajat de belvedere, de unde ne orientam inspre vest. Iesim pe Aleea Belvedere, un fel de anexa a parcului, care face legatura intre strada Maior Coravu si Bulevardul Basarabia. Vom recunoaste aceasta alee foarte usor, datorita turnului parasutistilor, o constructie de peste 80 de metri, care dateaza tot din anii ’50! Acesta este administrat teoretic de Aeroclubul Romaniei, dar practic pare o constructie abandonata.








Restaurantul Riviera, perfect atat pentru afaceri, cat si pentru nunti, este asezat pe malul lacului unde tasnesc fantani, sub a carora apa se balacesc cateva rate salbatice, oferind o panorama relaxanta si romantica.

Lacul poate fi traversat pe un pod amenajat care duce pe malul plin cu salcii si verdeata dinspre turnul de parasutism. Chiar langa lac se gasesc saltele gonflabile si alte jucarii distractive pentru copii care-si scot bunicii in parc, la soare.

Si aici gasesti locuri amenajate pentru copii cu tobogane si fel de fel de leagane futuriste, chioscuri la care se vand floricele, chipsuri si vata pe bat. Iar dupa modelul Cismigiu, sahistii si tablistii veterani si-au primit si aici locul binemeritat cu bancute si mese de lemn, la umbra copacilor. Parcul a amenjat si mese de ping-pong pentru cei dornici de putina miscare, iar pentru un tenis de camp poti sa alegi terenurile private construite recent in interiorul parcului. 

Desi la intrarea in parc scrie cu nu ai voie cu bicicleta, role si caini, se fac exceptii de la regula si suntem lasati sa pedalam in voie.

Parcul National, cu pseudonimul Riviera, gazduieste Targul de Paine, dar si seri cu proiectii de filme romanesti sau festivaluri de rock in cadrul Centrului Cultural Eminescu. Plimbarile nocturne prin micul parc pot fi foarte placute, la fel ca si gustarile luate pe Terasa Riviera.

La pas, prin Gradina Publica din Braila

Pentru weekend am ales o destinatie mai verde, mai aproape de apa, si bineinteles cat mai indepartata de Bucuresti. Astfel am ajuns eu pana la....Braila.
Nu e prima data cand ajung in acest oras, dar de fiecare data am acelasi sentiment ...de prima oara !

Cate ceva despre istoria acestui oras puteti gasi AICI, cu ajutorul WIKIPEDIA .

Vremea frumoasa, inca necaniculara, mi-a permis sa iau orasul la picior, si sa descopar ce imi scapase pana acum.

Plimbarea am inceput-o cu Centrul Istoric - strada Mihai Eminescu.


In directia catre Dunare, la capatul strazii se afla Teatrul Maria Filotti



 Un balcon prin de muscate....nu m-am putut abtine!


Mai departe, am traversat Piaţa Traian - oaza de verdeaţă şi relaxare a brăilenilor încă din cele mai vechi timpuri. Aici veţi putea admira:

Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril care, în timpul ocupaţiei otomane, a fost geamie. În anul 1831, după ce oraşul Brăila a revenit Ţării Româneşti, geamia otomană a fost transformată în biserică ortodoxă, fiind astfel unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din România.

Monumentul lui Traian, grupul statuar a fost ridicat în anul 1906 pentru a marca împlinirea a optsprezece veacuri de la cucerirea Daciei de către armatele Împăratului Traian.

Orologiul din Piaţa Traian, a fost ridicat în anul 1909 pe cheltuiala lui P. Naum Petru. În anul 1939, Ceasul Brăilei, valora 200.000 lei iar în 2011 a fost trecut în patrimoniul oraşului, beneficiind de lucrări de renovare prin intermediul cărora i s-a redat strălucirea de altă dată.


Gradina Botanica Bucuresti

Detalii despre program, tarife, pe pagina oficiala AICI.



Manastirea Stavropoleos


Am descoperit-o din intamplare la o plimbare mai detaliata a Centrului Vechi. Ce m-a atras initial a fost curtea interioara. O superbitate! Foarte bine intretinuta. Uneori, poate chiar de cele mai multe ori, raman uimita de frumusetile ce se ascund in spatele zidurilor gri ale Bucurestiului (ca sa nu zic "blocurile gri"), si de puterea cu care Dumnezeu le tine.

Este singura biserica brancoveneasca din Bucuresti, instalata in 1724, in timpul domniei lui Nicolae Mavrocordat. 
Semnificatia numelui manastirii este “Orasul Crucii” (in greaca veche). 
Corul bisericii este printre singurele care canta muzica neo-bizantina. 
Biserica se afla pe colt, aproape vizavi de Caru’ cu Bere.  
Adresa exacta a manastirii este str. Stavropoleos nr. 4
Aflati mai multe pe siteul dedicat, dar si pe metropotam.ro



Cismigiu

Gradina Cismigiului este cel mai vizitat spatiu verde din centrul Bucurestiului. Cu o traditie de secole, aceasta aduna astazi elevii a 3 licee, studentii a 3 universitati, parinti cu copii, bunici cu nepoti, precum si jucatori profesionisti de table si sah.  
Iarna, in albia lacului, se amenajeaza un patinoar. 
In lunile calde, functioneaza o mini-gradina zoologica dedicata unor variate specii de pasari (pauni, lebede, rate). 
Pe versantul terasei Dambovitei, in nordul parcului, s-a amenajat o cetatuie, preferata in special de cei indragostiti, care cauta putina intimitate. 
In zona centrala a parcului s-a construit o movila artificiala, cu un abrupt stancos pe unde curge o cascada, iar la baza ei se afla celebra “buturuga”, o constructie circulara in forma de trunchi de copac, cu diametru de aproximativ 3 metri. 
Dintre celelalte obiective ale parcului trebuiesc mentionate: Izvorul Eminescu (apa potabila), Izvorul Sissi Stefanidi, Monumentul Soldatului Francez, Rotonda Scriitorilor – cu statui ale marilor scriitori romani, podurile de piatra si de nuc, precum si o multitudine de statui (Traian Demetrescu, Nimfa, Gheorghe Panu, Theodor Serbanescu etc).





Parcul Morarilor


Parcul Morarilor are principala intrare dinspre soseaua Pantelimon (vizavi de intrarea in parcul Florilor), fiind situat foarte aproape de Spitalul Sf. Pantelimon. Este un parc curat, de dimensiuni medii, cu toate aleile asfaltate. 
Este vorba despre cel mai mare parc din cuprinsul cartierului Pantelimon, o oaza de verdeata intr-o mare de blocuri inalte. Si aici intalnim un lac si o insula, iar administratia locala din ultimii ani a avut grija de organizarea impecabila a acestui spatiu verde.  
Parcul Morarilor este una din mandriile Sectorului 2 al Bucurestiului. Iata de ce :



Bucuresti


Incep cu Bucuresti. Am hotarat sa studiez mai bine orasul gazda, cu toate obiectivele care poate mi-au scapat. Cine stie, maine-poimaine plec, si decat sa nu stiu nimic despre un anumit loc, mai bine sa spun sau sa-mi aduc aminte ca AM FOST ACOLO.



Motocross - Baicoi - Prahova - 2012

Am fost!!!!A fost extraordinar. In primul rind , pentru mine a fost o maaare premiera. Si mi-am promis ca voi urmari tenace evenimentul cel putin 100 de ani. Nu mi-am imaginat, cum si cit poate face un motor(as), si nici cit curaj poti sa ai sa faci..sarituri cu motocicleta. Da, participantii au facut spectacol. Privelistea?! Extraordinara, erau infloriti copacii, mirosea iarba...N-as mai fi plecat. M-am pozitionat strategic cit mai aproape de pista, sa ii vad ..si i-am vazut in toata splendoarea si curajul lor.Pasiune, daruire, ore de antrenament, ambitie, investitii materiale, mindria si dorinta de a fi primul. Felicitari tuturor! Ne-ati daruit o duminica placuta si m-ati convins ca...motocrosul inseamna mult mai mult .Un eveniment care nu trebuie ratat!



Hoinareala!

Eeeeh, si uite asa imi vine cateodata......sa-mi iau gandul zburator de mana, sa ma duca unde-i place lui mai mult!

Ador sa calatoresc, sa vad locuri ce ma uimesc pur si simplu prin existenta lor, sa ma bucur de frumusetea naturii, sa vad ce nu am mai vazut pana ACUM!

Trebuie sa recunosc....ca orice Sagetator ce are sentimentul asta in sange, nu ma dau deoparte de la nimic cand vine vorba de calatorit! Nu stiu....parca am fost nascuta pe "drumuri" :) ! Din toata viata mea de pana acum, cred ca jumate am trait-o pe drumurile patriei, dar nu neaparat in sensul de plimbat de placere, ci mai degraba am fost supusa obositoarei "navetei" intre orase, intre judete. Deh, de voie de nevoie a trebuit s-o fac si p'asta. Dar, acum exista un mare DAR, si anume ca.....de acum simt eu ca a venit momentul sa ma bucur mai mult de frumusetea naturii si tot ce are ea de aratat. Asta e bucuria de care am nevoie in momentul asta.

De ce tocmai acum am pus piciorul in prag? Pai pana acum am "muncit" sa-mi gasesc locsorul ala care-mi asigura confort financiar cat sa ma descurc onorabil, iar acum, bineinteles ca dupa o perioada destul de lunga, am realizat ca trebuie sa ma mai si trezesc la VIATA. Am muncit de prea m-am afundat! Dar acum imi permit sa "ies din acesta cusca".

Am foarte multe locuri in care vreau si imi doresc sa ajung. Sunt notate pe lista in cele mai mici detalii, nu trebuiesc decat bifate!

Cu o firava experienta in blogg-arit, am ales sa impartasesc experientele mele prin creearea unui blog, nu prin postarea pozelor pe site-uri de socializare. Nu e locul lor acolo. Aici simt eu ca e locul meu de suflet.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...