Parcul National

Am reusit sa ajung si aici. Este cat de cat aproape de mine, si stiam ca pot gasi ceva activitate. Aici pot gasi, de la vanzatori ambulanti cu jucarii pentru pitici, pana la terase unde poti asculta muzica, poti servi placinte sau gogosi moldovenesti, sau de ce nu...micul traditional :) asortat cu bautura amaruie aferenta. Poti gasi chiar si nebunia aceea de balon in care intri, si esti lasat pe apa (pe la Costinesti cred ca am vazut prima oara). Ceea ce ma bucura e ca are un loc special amenajat cu aparate pentru miscare - gen fitness - deocamdata vazusem doar in Herastrau.

Iata cateva informatii despre parc gasite pe METROPOTAM:

Multa lume asociaza Parcul National din Bucuresti cunoscut si sub numele Lia Manoliu sau fostul 23 August cu fotbal, sporturi si concerte mari oferite de vedete care ajung "once in a lifetime in Romania". Pe scurt, Parcul National inseamna Stadionul National, cel mai mare din Romania.

Totusi, putini sunt cei care cunosc partea cu lac si verdeata a Parcului, cea care gazduieste restaurantul Riviera si Centrul Cultural Mihai Eminescu. Intrarea principala in parc se face din Bulevardul Basarabia, in apropierea Pietii Muncii, dar se poate intra si din partea sportiva a lui 23 August, insa zona de aici s-ar putea sa va sperie putin, este mult mai pustie si deloc amenajata.

Fiind unul din cele mai importante spatii verzi din estul orasului (ca suprafata), acesta a luat nastere tot la inceputul anilor ’50, cand de o parte si de alta a lacului amenajat au fost construite Teatrul de Vara (actual “Mihai Eminescu”), iar vizavi un frumos loc de belvedere. Acestea sunt, de asemenea, simboluri ale arhitecturii sovietice din anii ’50. Parcul National este inconjurat de complexe sportive, intre care patinoarul Mihai Flamaropol, Bazinul Olimpic si Arena Nationala. Daca traversam lacul pe frumosul podet arcuit, ajungem la punctul amenajat de belvedere, de unde ne orientam inspre vest. Iesim pe Aleea Belvedere, un fel de anexa a parcului, care face legatura intre strada Maior Coravu si Bulevardul Basarabia. Vom recunoaste aceasta alee foarte usor, datorita turnului parasutistilor, o constructie de peste 80 de metri, care dateaza tot din anii ’50! Acesta este administrat teoretic de Aeroclubul Romaniei, dar practic pare o constructie abandonata.








Restaurantul Riviera, perfect atat pentru afaceri, cat si pentru nunti, este asezat pe malul lacului unde tasnesc fantani, sub a carora apa se balacesc cateva rate salbatice, oferind o panorama relaxanta si romantica.

Lacul poate fi traversat pe un pod amenajat care duce pe malul plin cu salcii si verdeata dinspre turnul de parasutism. Chiar langa lac se gasesc saltele gonflabile si alte jucarii distractive pentru copii care-si scot bunicii in parc, la soare.

Si aici gasesti locuri amenajate pentru copii cu tobogane si fel de fel de leagane futuriste, chioscuri la care se vand floricele, chipsuri si vata pe bat. Iar dupa modelul Cismigiu, sahistii si tablistii veterani si-au primit si aici locul binemeritat cu bancute si mese de lemn, la umbra copacilor. Parcul a amenjat si mese de ping-pong pentru cei dornici de putina miscare, iar pentru un tenis de camp poti sa alegi terenurile private construite recent in interiorul parcului. 

Desi la intrarea in parc scrie cu nu ai voie cu bicicleta, role si caini, se fac exceptii de la regula si suntem lasati sa pedalam in voie.

Parcul National, cu pseudonimul Riviera, gazduieste Targul de Paine, dar si seri cu proiectii de filme romanesti sau festivaluri de rock in cadrul Centrului Cultural Eminescu. Plimbarile nocturne prin micul parc pot fi foarte placute, la fel ca si gustarile luate pe Terasa Riviera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...